Η E.E. σκοτώνει τα diesel (από το AUTOTRITI)
Ιανουάριος 20, 2017
Μέτρα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη
Ιανουάριος 23, 2017

Tips για την οδήγηση το χειμώνα από το AUTOTRITI

Όταν ο χειμώνας φτάνει, τα κρύα γίνονται «τσουχτερά» και οι καιρικές συνθήκες γίνονται αντίξοες, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, τους τρόπους με τους οποίους θα προστατέψουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Μεγάλη προσοχή για παράδειγμα, χρειάζεται σε γέφυρες και άνω διαβάσεις, εκεί δηλαδή όπου ο πάγος σχηματίζεται πιο γρήγορα και συχνά. Ακόμα και αν τα πράγματα δυσκολέψουν πολύ, θα πρέπει να αποφεύγετε το «σπινιάρισμα» των τροχών. Το καλύτερο θα ήταν να αφαιρέσετε το χιόνι από τα ελαστικά σας και εν συνεχεία να μετακινήσετε μπρος-πίσω το αυτοκίνητό σας.

Για να αποφύγετε ωστόσο τέτοιες καταστάσεις, το σωστό θα ήταν να έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα πριν καν έρθουν η ομίχλη, οι έντονες βροχοπτώσεις, τα χιόνια, ο πάγος και οι επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι ξεκάθαρο, πως όπως την καλοκαιρινή περίοδο, έτσι και τη χειμερινή, τα ελαστικά χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις και συντήρηση.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι στο Mega Test του AutoΤρίτη για τα φθαρμένα ελαστικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο σε ολισθηρό δρόμο.

Επομένως, ο έλεγχος, η καλή συντήρηση και η σωστή πίεση των ελαστικών, αποτελούν ακόμη πιο απαραίτητες ενέργειες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Extra Τips για το χειμώνα

Ο έλεγχος των φρένων σας, είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Αν τα φρένα δεν είναι στη σωστή κατάσταση, τότε υπάρχει κίνδυνος σε ένα φρενάρισμα το αυτοκίνητό σας να «φύγει».

Τα λιπαντικά για χειμερινές συνθήκες εξασφαλίζουν εύκολη εκκίνηση του οχήματος. Τα κατάλληλα υγρά για το παρμπρίζ ακόμα, με καλούς υαλοκαθαριστήρες και ένα αντιψυκτικό διάλυμα θα κρατούν πάντα καθαρό το παρμπρίζ.

Το τακτικό ξέπλυμα με καθαρό νερό μειώνει τη διάβρωση που προκαλείται από τα χημικά, το αλάτι και το χαλίκι που χρησιμοποιείται για την απόψυξη των δρόμων.

Στο οδηγικό σκέλος, φροντίστε την καλή ορατότητα κρατώντας τα φώτα σας αναμμένα.

Να έχετε πάντα μαζί σας και πάντα γεμάτο το κουτί των πρώτων βοηθειών, στο οποίο θα πρέπει εκτός από τα φαρμακευτικά προϊόντα, να έχετε και άλλα πράγματα. Από τρόφιμα, μέχρι και κάποια σύνεργα για τη συντήρησή σας αν χρειαστεί να παραμείνετε εγκλωβισμένοι σε κάποιο σημείο.

Το καλύτερο και ασφαλέστερο είναι να μην οδηγείτε με ομίχλη. Αν αυτό γίνει πάντως, τότε φροντίστε να κρατάτε τις αποστάσεις σας, να μην αυξάνετε ταχύτητα σε καμία περίπτωση, να έχετε πάντα αναμμένα τα φώτα ομίχλης. Αν χρειαστεί να σταματήσετε απότομα ή να στρίψετε, θα πρέπει να προειδοποιείτε με τη χρήση των φλας.

Τέλος, όταν οι άνεμοι είναι ισχυροί τότε χρειάζεται εξίσου μεγάλη προσοχή. Συνήθως οι έντονοι άνεμοι πάνε… πακέτο με βροχή, χαλάζι ή χιονόνερο. Οπότε κρατάτε σημαντικές αποστάσεις από μεγάλα οχήματα.

Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Tips-gia-thn-odhghsh-to-xeimwna_141276.asp#ixzz4WIrEkU42